about us

Onecoffe is a family-owned specialty coffee roasting company located in the countryside outside of Warsaw, Poland. We craft roast high quality Arabica coffee beans from around the world in the personally designed custom made wood-fired roaster.
During the roasting process the wood flame has no direct contact with the beans, and it takes three to four times longer than a gas method. Our slow roasting method presents a more balanced and sweeter cup of coffee with a distinct aroma and a creamy texture.
The coffee is roasted light-medium to medium and only after orders are placed.
We ship coffee in paper bags we personally screen print and sign.

 

Jesteśmy rodzinną palarnią zajmującą się wypalaniem wysokogatunkowych kaw unikalną i najstarszą rzemieślniczą metodą. W procesie wypalania kawy stosujemy wyłącznie produkty naturalne i najwyższej jakości.
Kawa ziarnista wypalana jest powoli, w niskiej temperaturze tak aby wydobyć i zapewnić kawie zawsze ten sam najlepszy i niepowtarzalny smak. Proces chłodzenia następuje za pomocą zimnego powietrza które jest przepuszczane przez kawę w czasie nie dłuższym jak 5min.
Już na etapie pozyskiwania surowych ziaren staramy się aby były zawsze świeże i pochodziły tylko od sprawdzonych dostawców. Prażenie następuje zawsze po otrzymaniu zamównienia gdyż zapewnienie Państwu najwyższej jakości i świeżości kawy jest dla nas największym priorytetem.
Nie magazynujemy kaw wypalonych. Zamówione przez Państwa kawy wypalane są w momencie uzyskania wystarczającej ilości zamówień danego rodzaju kawy.
Po zakupie będziemy Państwa na bieżąco informowali jaki jest status zamówionej kawy i oczywiście najpóźniej 2 dni po wypaleniu kawa zostanie wysłana do Państwa pod wskazany adres dostawy.